Olanda fara red light district, coffe shop, lalele si mori de vant

Standard

Stam in Olanda de aproape trei saptamani, intr-un sat mic pierdut. Notiunea de sat aici sigur nu se potriveste cu cea de sat de la noi. Aici nimeni nu e taran, ci fermier, si casele lor arata ca cele de la oras.  Ce m-a uimit de prima data aici este ca oamenii nu au perdele la case, poti vedea tot livingul lor si niciodata nu este dezordine, sigur nu e un loc potrivit pentru mine:).

Cred ca este a patra oara cand calatoresc aici, si mereu am vazut partea non turistica a Olandei, nici macar nu am vizitat Amsterdamul. Oamenii din orasele mici sunt diferiti, de cei are locuiesc in Amsterdam sau Rotterdam. Te saluta pe strada, chiar daca nu te cunos.

Oamenii aici sunt mai preocupati de mediu, isi aduc pungile cu ei la supermarket, recicleaza, merg pe bicicleta, indiferent de vreme, de la varstele cele mai mici. De fapt bicicleta este lucrul care imi place cel mai mult aici, exceptand florile bineinteles.

motherbike

Sunt hotarata, inca de a veni aici, ca la vara sa practic mersul pe bicicleta cu Daria (lucru pe care toata lumea il considera sinucidere).

Imi mai plac casele care sunt foarte ingrijite, arata unitar si frumos decorate.

Oamenii au mintea libera, copii merg cu capul gol si fara dresuri la -5 grade, nimeni nu iti interzice sa intrii cu copilul la tau la locul de joaca.

p1140184

Reclame

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s